75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjölk
smör och ströbröd till formen
ugn 175 grader
Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,2 liter. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen pö om pö tillsammans med smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med handvisp. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader drygt 40 minuter. Vänd kakan uppochner på ett bakplåtspapper eller ugnsgaller, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen.
Recept från Sockerkakor av Mia Öhrn & Claes Karlsson. Men det går finfint utan att sikta mjölet och elvispen duger också hela vägen...
/Emma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar