torsdag 13 januari 2011

Morgonpasset i P3+sex+Robyn

I morse pratade morgonpratarna om bl a polyamorösa och relationsanarkister. En klok gäst sa att så länge man tänkt igenom hur man vill ha sin relation och pratat med sin partner är alla sätt bra (som inte skadar någon annan).

Och jag håller med... fast det är en sak som inte hittar hem i mig.
Att man har en relation med en person men har sex med andra går kanske bra för vissa - men för mig. Inte för att det är fel med sex eller för att man måste ha en monogam relation av rent traditionsbevarande.
Men det jag ger min man när vi har sex vill jag inte ge till någon annan än honom.

Sex är inte som vilken hobby som helst.
Det är inte bara fysisk ansträngning tillsammans, det är inte gymnastik - det är hela mitt jag, kropp och själ som är med (oavsett om man älskar eller knullar huvudet i bitar). Jag vill inte ge det till någon jag bara är attraherad av eller tycker är vacker.
Den sortens möte vill jag bara ge den som står mig närmast.

Jag äger inte min man, han har fri vilja och fria val. Jag vill inte bestämma över honom eller begränsa honom - men jag vill inte att han ger det mötet till någon annan heller.

Om man kunde koppla bort sitt jag, om hans själ inte var inblandad där, om han bara rörde någon annans kropp skulle jag inte bry mig - men så är det inte.

Efter diskussionen på radio spelade de Robyns "Indestructable".
I´m gonna love you like I´ve never been hurt before - I´m gonna love you like I´m indestructable.

Det hittar hem i mig.

Jag är indestructable i kärleken till min man. Eftersom jag vet att jag inte äger honom, eftersom inget säger att jag har honom vid min sida resten av livet - ingen vet vem traktorn kör över nästa gång. Därför ska jag älska honom som om jag aldrig älskat förut - som om varje dag är den första och sista.
När saker kommer i min väg låter jag dem komma - när saker försvinner låter jag dem gå. Att leva nu.

Att veta säkert i hjärtat vad som är viktigt och vad som är riktigt för mig.
Det samtalet måste man ha med sig själv tills den dag tvivlet är borta.

/Emma

1 kommentar:

  1. Polyamori osv har jag också hört talas om, lustigt nog, liksom relationsanarkister - till och med hedniska sådana - men traktorer, morgonpass och P3 samtidigt - nej, detta blir nästan för mycket att kommentera :)

    SvaraRadera