söndag 18 mars 2012

Ensamkommande flyktingbarn till Vallentuna

Tydligen pågår ett stort missförstånd i Vallentuna.
Nedanstående artikel från nyheter24.se kan väl inte vara något annat?

VALLENTUNA. Två gånger under den senaste veckan har den villa som ska hysa ensamkommande flyktingbarn vandaliserats. De boende är irriterade, men inte över vandaliseringen utan att det kommer att flytta in flyktingbarn i området. Under helgen har någon klottrat på villan och kastat ägg. Men det var bara början.

Värre skulle det bli.

Jag kan tänka mig att dessa Vallentunabor (en liten minoritet antar jag) helt enkelt förväxlat orden "ensamkommande flyktingbarn" med ord som "psykotiska, våldsbenägna, utagerande brottslingar".

Lätt hänt, men låt mig förtydliga: "ensamkommande" i detta fall betyder att någon anländer till Sverige utan sällskap, "flykting" indikerar starkt att en person varit tvungen att fly sitt hemland och "barn" är alltså en omyndig person.
Sammantaget handlar detta alltså om barn som utan föräldrar eller andra anhöriga tvingats fly från sitt land.

Puh! Skönt att vi kunde reda ut det! Nu kan de Vallentunabor som misstagit sig istället ägna tiden åt att fundera på vilka insatser de kan göra för att dessa barn ska känna sig välkomna - och få i alla fall bråkdelen av den trygghet och de förutsättningar de hade fått om de från början varit födda i Vallentuna.

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar