lördag 6 februari 2010

Fina fisken

Extremt lättlagat! Recept ur Anna Bergenströms "Annas mat".

Annas saffransfisk

Räkna 400g fryst fisk för 4 personer (lite snålt/E). Observera att just den här bjudrätten blir allra bäst med fryst fiskblock - det låter egendomligt, men så är det...

Placera det hårdfrusna fiskblocket (fisken ska inte tinas) i trång smord form.
Häll i en liten kastrull 3 dl grädde, 1/2 paket (1/4 g) saffran, 1 kryddmått papkrika, 1 tsk söndersmulad dragon, 1 knapp tesked salt, några tag med svartpepparkvarnen. Koka upp detta som hastigast och slå över fiskblocket.
Sätt formen i 200-225 graderugnsvärme i 40-45 minuter.
Servera den läckert gula fisken med t ex kokt potatis och små gröna ärtor.

/Emma

1 kommentar: